Caroline Maguire in colaborare cu Teresa Baker, au scris acesta carte fantastica ce vine in ajutorul copiilor si ii invata cum sa-si faca prieteni, prin intermediul parintilor.
Partea 1 a cartii, adica capitolele 1-4, explica in termeni simpli mecanismele cerebrale si factorii comportamentali care fac astfel incat copiii sa fie lasati pe dinafara, stiinta modificarilor comportamentale. modul de functionare al procesului de coaching in domeniul aptitudinilor sociale cu referire speciala la “Planul de joaca-te mai bine”
Faptul ca parintele devine antrenorul propriului copil poate fi un factor determinant in succesul acestuia.
Aceste capitole ajuta la intelgerea detaliata a ideilor pe care sunt construite atta planul cat si lectiile si activitatile propuse.
Partea a 2-a a cartii, adica capitolele 5-10, acopera principiile de baza ale planului “Joaca-te mai bine” care fac sa fie un instrument prietenos atat pentru parinte cat si pentru copil. Veti invata care sunt strategiile de coaching si abilitatile de care este nevoie pentru a va implica si a va ghida copilul. Veti putea folosi planul de actiune din carte pentru antrenamentele de acasa si situatiile sociale in timp real.
Planul include:
· Ponturi si scenarii plecand de la intrebari simple, comentarii pt spart gheata si limbajul adecvat care sa va ajute sa demarati orice tip de conversatie
· Instrumentul “cum vei sti?” care va ajuta sa identificati in ce masura copilul dumneavoastra a facut progrese intr-o arie a abilitatilor, cat de mult a progresat si cand va fi gata sa treaca la nivelul urmator.
· Chestionare si alte ,ateriale pentru sedintele de coaching, inclusiv planuri de lectie, foi de lucru pentru activitati, jurnale si alte unelte de tipul “cum sa” cu ajutorul carora ambii participanti la procesul de coaching vor putea finaliza cu usurinta sarcini si vor putea trasa diagrame ale progresului obtinut.
Partea a 3-a, adica capitolele 11-19, include chestionarul functiilor executive, planuri de lectie si activitati care descriu pas cu pas procesele de deprindere a abilitatilor. Cu ajutorul acestor activitati si lectii incluse in acest capitol, concepute pentru a fi atractive pentru cei mici, unul special este “Spionul social”, “In cautare de indicii si comori, “Nu-l lasa sa te vada cum transpiri”, “Eu sunt flexibil”.
Partea a 4-a, adica capitolele 20-24, trece de la exercitiile de acasa la stabilirea detaliilor pentru intalniri de joaca si la folosirea lor ca o sursa de antrenament continuu pentru propriul copil. Aceste deziderate se obtin in cadrul sedintelor de punere la curent si analiza de dupa intalnirile de joaca si pot fi urmate de activitati de stabilire a unor strategii. Ghidurile de coaching includ Planificarea intalnirilor de joaca, Coaching-ul de pe marginea terenului, Ghidul Cum a mers? si modurile de rezolvare a problemelor.
Toate lectiile din planul “joaca-te mai bine” si activitatile incluse in carte cuprind instructiuni detaliate pentru dvs si copilul dvs. Acestea se refera la aria si nivelul abilitatilor urmarite, reglectand nevoile cele mai mari ale copilului si prioritatea sa.
Toate aceste lucruri si chiar mai multe vei gasi in cartea, te incurajez sa o citesti
Analist comportamental
Coordonator ABA
Psiholog clinician
Psiholog cognitiv-comportamental
Cabinet individual de psihologie
Violeta Mihalascu.
Phone: 076 526 6749
E-mail: violetamihalascu@yahoo.com
Website:https://violetamihalascu.ro