7F0B87DC-9E25-4467-A381-73E330B85165

"Fii adultul care si-ar dori copilul tau sa fii si nu-l forta pe el sa fie copilul care nu ai fost tu."

Cred cu tarie ca fiecare parinte este cel mai bun parinte pentru copilul lui, pentru ca face tot ce poate ca sa-i fie bine. Totusi, uneori cu toata dragostea si bunele intentii sunt lucruri care nu functioneaza si simti ca ai nevoie de un ajutor, o parere din exterior, de cineva cu care sa te consulti.

Experienta mea cea mai mare se afla in aria diferitelor tulburari de dezvoltare, situatii in care copilul poate avea nevoie si de terapie individuala pe langa consilierea parintilor. Insa in cazul copiilor fara un anumit diagnostic, dar care sunt insa dificil de gestionat putem produce schimbari in comportamentul lor printr-o consiliere corecta a parintilor. Cand parintii produc schimbari in comportamentul lor, copiii se schimba si ei.

Tipuri de consiliere disponibile:

1. CONSILIERE INDIVIDUALA, ONLINE

Sedinta cu durata de o ora in care discutam despre problemele pe care le intampini in relatia cu copilul tau.

Ne vom conecta ONLINE, pe Whats app sau Zoom.

Sedintele de consiliere au loc seara tarziu, dupa ce ne culcam copiii sau in weekend.

2. CONSILIERE DE GRUP, ONLINE

Grupuri formate din parinti ce au copii in aceeasi categorie de varsta. Parintii adreseaza intrebari legate de dificultatile pe care le intampina cu copilul si cu informatiile pe care reusesc sa le obtin intr-un timp asa scurt, ofer o solutie sau o explicatie stiintifica care sa-l ajute pe parinte sa inteleaga problema si cum sa o abordeze. Daca problema este mai veche sau apare din motive complexe, parintele va fi indrumat catre sedinta de consiliere individuala.

 In prezent am 2 grupuri de mamici, cu care ma intalnesc lunar.

 

Grupa 8-15 luni, la acesta grupa abordam subiecte mai mult preventiv pentru ca suntem un grup de parintii care credem ca preventia este cea mai buna solutie. Va fi mai usor pentru parinte si pentru copil, daca situatiile sunt abordatecorect din primul moment in care au aparut. Astfel relatia se mentine pozitiva, conexiunea puternica, caci nu mai este nevoie de corectie. Invat parintii cum sa abordeze anxietatea de separare, cum sa reactioneze la primele tantrumuri, ce activitati sa faca cu copiii de aceasta varsta incat sa se dezvolte cat mai bine.

Grupa 16-24 luni, in aceata categorie de varsta sunt deja multe probleme de discutat. Copilul la aceasta varsta este mult mai abil motric, isi doreste mai multa independenta, chiar daca nu este inca destul de responsabil incat sa nu se raneasca. Emotiile isi fac simtita prezenta mult mai des si mai puternic, sub forma tantrumurilor, mai ales daca pana la varsta aceasta parintele nu a abordat adecvat exploziile comportamentale si s-a bazat pe pacalit copilul, oferit solutii ce l-au convins pe faca ce isi dorea el pe moment sau l-au lasat sa faca exact ce a vrut doar sa nu planga sau sa tipe.

Daca vrei sa afli cespun parintii care au participat la grup despre grup, citeste feedback-ul mai jos:


Daca doresti sa faci o programare sau sa afli si alte detalii, imi poti scrie pe mail violetamihalascu@yahoo.com sau pe whats app 0765266749.

Iata cu ce te vor ajuta sedintele de consiliere cu mine:

  • in primul rand sa-ti intelegi copilul si modul in care el functioneaza (copiii nu sunt adulti in miniatura)
  • sa intelegi care sunt etapele normale de dezvoltare si ce inseamna cand un copil nu le parcurge la fel ca si ceilalti copii sau nu ajunge deloc acolo (din perspectiva unui psiholog clinician)
  • sa intelegi cum functioneaza emotiile si cum il poti ajuta pe copilul tau sa si le exprime sanatos
  • sa inveti cum sa pui limite copilului tau, cu respect si cu dragoste
error: Right click is disabled!