Despre mine

Sunt Violeta Mihalascu, psiholog clinician si analist comportamental

Lucrez din 20211 cu copii, in principal cu copii cu diferite intarzieri in dezvoltare. (in special AUTISM si ADHD)

Fac evaluari pentru diagnosticare sau pentru evaluarea abilitatilor copiilor si adolescentilor.

Supervizez psihologii clinicieni aflati la inceput de drum.

Consiliez familii pentru antrenament emotional si control comportamental.

Exista o parte formala, a cursurilor care m-au format treptat sa devin profesionistul care sunt astazi si o parte informala, a experientelor care m-au ajutat sa devin specialistul care sunt astazi.

Din 2018 sunt analist comportamental, finalizand Masterul de analiza comportamentala aplicata. (Universitatea Clemson)

In cadrul Colegiului psihologilor, sunt psiholog clinician specialist (cod personal 15864) si psihoterapeut specialist in terapie cognitiv-comportamentala. (cod personal 15864)

Din 2011 sunt terapeut ABA, urmand cursul de Tehnici de psihoterapie cognitiv-comportamentală și analiză comportamentală aplicată în tulburările de spectru autist sustinut de Anca Dumitrescu (Neagu) 

STUDII:

  • Universitatea Clemson, Behavioral Analist (BCBA) – (2016-2018)
  • Master Psihologie clinica si consiliere psihologica, Universitatea Hiperyon, (2013-2015) 
  • Master Terapii Cognitiv-Comportamentale,Universitatea Titu Maiorescu (2012-2014);
  • Master Psihologie aplicată în domeniul securității naționale, Universitatea București, (2011-2013);
  • Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Transilvania, Brașov  (2008-2011);
  • Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir” Breaza (2004-2008);

DEZVOLTARE PERSONALA:

  • Stagiu de dezvoltare personala Prin metoda Psihodramei, 2009-2010 cu Liliana Codleanu
  • Stagiu de  dezvoltare personala in Terapii cognitiv-comportamentale 2011-2012 cu Odette Dimitriu 
  • Stagiu de dezvoltare personala in Terapii cognitiv-comportamentale 2016-2017 cu Lucian Negoita

SUPERVIZARE PROFESIONALA:

  • Stagiu de supervizare in Terapia cognitiv-comportamentala 2015-2017 cu Valentina Neacsu
  • Stagiu de supervizare in Psihologie clinica 2014-1015 cu Viorica Paun
 
 
 In 2015 am prezentat pentru prima data la o conferinta, Conferinta internationala ABA, tema ce avea in prim plan deschiderea centrului HESI. Prezentarea a fost facuta impreuna cu colega mea Iliana Comendant. Centrul HESI, primul centru-gradinita, ce isi dorea crearea unui mediu incluziv pentru copiii cu autism, 
 
 In 2015 am preluat cu emotii colaborarea Asociatiei Helpautism cu Centrul de Asistenta Sociala din Targoviste, “Centrul de zi pentru copiii cu autism Sfanta Maria”. In cadrul colaborarii noastre, care dureaza pana in ziua de astazi, ce consta in vizite periodce pentru formarea specialistilor din cadrul centrului, pentru lucrul cu copiii cu autism si nu numai. Am sustinut cursuri pentru parinti si i-am incurajat constant sa gaseasca sponsori care sustinand cauza sa ajute la achizitionarea jucariilor necesare in terapie. 
 
 
In 2015 am coordonat educational si terapeutic centrul HESI (centrul de educatie, socializare si integrare), unul din centrele Helpautism care au avut ca scop crearea unui mediu de socializare potrivit copiilor cu autism recuperati la un nivel destul de bun care sa le permita integrarea in colectivitate. 

In 2016 am inceput colaborarea cu al doilea centru de servicii sociale publice din Targoviste, centrul DAGSPC-ului, “Casa soarelui” unde impreuna cu colega mea Loredana Angelescu mergeamperiodic sa formam personalul in terapie comportamentala aplicata (ABA) pentru a lucra cu copiii cu autism.
 
In 2017 cu multe multe emotii am dat curs invitatiei Lianei Sega, producatorul televiziunii Speranta TV pentru a participa la Emisiunea Educatie pentru viata, cu Lavinia Anca Stefan pentru a discuta despre copiii cu autism si integrarea lor in invatamantul de masa. Emisiunea o puteti urmari aici: link emisiunea de la emisiunea Educatie pentru viata 
Dupa ce am uitat cat de multe emotii am avut la prima emisiune am participat din nou la Emisiunea Educatie pentru viata, discutand de data acesta despre integrarea copiilor in invatamant in “Scoli speciale sau scoli de masa?” Emisiunea poate fi urmarita in continuare pe linkul: linkul emisiunii
 
Tot in 2017 am incheiat cel de-al doilea modul de Dezvoltare personala de grup, condus de data aceasta de Psihologul Lucian Negoita si Gabriela Manolescu. Primul modul de dezvoltare persoanala l-am incheiat in 2012 si a fost coordonat de Odette Dimitriu. Ambele module au fost importante si m-au conturat atat ca individ, cat si ca profesionist, toti coordonatorii de grup fiind niste personalitati remarcabile in lumea psihologiei. Primul grup de dezvoltare persoanala s-a intamplat in 2011 cand abia intram in lumea psihologiei si m-a ajutat sa ma inteleg mai bine si sa preiau niste modele de bune practici, iar modulul din 2017 m-a ajutat sa clarific si sa imbunatatesc ce am descoperit intre timp ca nu functioneaza asa cum trebuie.
 
In 2017 am participat la  IACB – International Autism Conference Bucharest prezentand lucrarea “Schema corporala si constientizarea spatio-temporala.” impreuna cu Camelia Crismariu. Lucrarea poate fi descarcata de aici
 In 2019 am prezentat la Conferinta Internationala ABA, platforma eduaba.ro, o platforma creata cu scopul eficientizarii procesului terapeutic prin colectarea de date si din dorinta de a avea un instrument care sa poata reuni echipa multidisciplinara a copiilor aflati in terapie. Platforma are la baza doua componente principale: evaluarea si interventia terapeutica. Crearea ei s-a facut prin efortul unei echipe de specialisti in domeniul autismului, din IT si cu sprijinul financiar Helpautism. Puteti accesa platforma aici: https://eduaba.ro/

 

In 2021 am devenit psiholog clinician specialist si supervizor in psihologie clinica si am inceput primele grupe de supervizare profesionala in psihologie clinica. Acest nou rol ma incanta si ma provoaca in acelasi timp, sa organizez tot ce am invatat in cei 10 ani de evaluari, incat sa pot ajuta toti psihologii aflati la inceput de drum sa porneasca mai siguri si mai pregatiti pe acest drum de evaluari si testari psihologice.

 
error: Right click is disabled!