Dezvoltarea limbajului

Aparitia primelor cuvinte este un moment extraordinar pentru fiecare parinte. In momentul in care copilul rosteste primel lui cuvinte pare ca incepe comunicarea din noi cu adevarat. 

Adevarul este ca acestia comunica cu noi din prima secunda in care apar pe pamant. La inceput prin plans, apoi prin gesturi, priviri, sunete nearticulate, iar mai tarziu prin faptul ca ne arata ca au inteles ce le spunem. Numim asta limbaj receptiv, limbaj inteles. Apartia primelor cuvinte este si ceea ce numim limbaj expresiv, limbaj vorbit.

Am pus aceste doua tiputi de limbaj in 2 tabele diferite si le-am organizat pe varste. In analizarea lor trebuie sa tineti cont ca si copii, la fel ca si adultii, sunt personalitati diferite si au ritmuri diferite de dezvoltare. In mare ar trebui sa urmeze acest traseu de dezvoltare cu cateva mici intrazieri, daca intarzierile sunt mai mari imi poti scrie sa analizam impreuna si sa vedem daca sunt motive reale de ingrijorare si cum il poti ajuta sa-si dezvolte limbajul la adevaratul lui potential.

Completează formularul de mai jos și primești automat Newsletterul cu documentul GRATUIT

error: Right click is disabled!